Manifest

Manifest
Perquè és el nostre dret i deure lluitar per l’autonomia alimentària!

Des de fa anys que ens estan robant la biodiversitat i la tendència a la privatització és cada vegada més forta.
Ja que les llavors es troben al principi de la cadena de producció alimentaria, parlar del “propietari” de les llavors no és res més que parlar de qui té el poder sobre la nostra supervivència.
La gran majoria de les consumidores tot i ser conscients d’això tenen prou feina a treballar, pagar hipoteques, i tirar endavant les seves famílies en aquesta societat tant individualista i competitiva. Per altra banda els productors estan immersos en el sistema capitalista i no poden dedicar part del seu temps i esforços a lluitar contra aquest gegant globalitzador que se’ns tira a sobre.
Però, ja des de fa anys, que molts dels petits productors més sensibilitzats amb el problema de la pèrdua de varietats agrícoles i el model agrícola hegemònic ens hem organitzat de forma local i lluitem per a poder fer-nos les nostres llavors.
En base a aquestes iniciatives van anar sorgint diferents Bancs de Llavors Locals, Ecològics i Autogestionats.
Més tard, a partir del 2004, i seguint l’exemple d’altres comunitats de llavors, vam decidir d’organitzar-nos de forma horitzontal i assembleària com a Xarxa Catalana de Graners. O sigui, crear una xarxa que aglutini els diferents Bancs de Catalunya, per tal de treballar juntes, de no repetir esforços i d’ajudar-nos les unes a les altres.
Amb tots aquests esforços volem empoderar-nos i proposem l’agroecologia com una solució als problemes ecològics, socials i culturals que afecten la societat, perquè a més també és una eina que permet independitzar-nos del sistema agroalimentari corporatiu i fomenta l’autonomia dels pobles.

Deixa un comentari