Crida per incidir en la nova regulació europea de llavors

Sembla que el proper 6 de maig la comissió europea adoptarà una nova proposta de la llei de llavors.

És la pitjor proposta de totes les que s’han vist i és necessària una acció urgent. Per ser adoptada, necessitarà 14 membres de la Comissió que votin a favor “sí”. Per això s’insta a escriure als comissaris de cada regió en els pròxims dies.

 

Més informació de les demandes i carta d’exemple firmada per varies organitzacions.

images

Text de la crida:

Hola a totes les que tenen cura de les nostres llavors y la nostra llibertat per fer-les servir, intercanviar i vendre-les !

Actua en el procés lesgislatiu europeu de regulació de les llavors!

Es necessària una acció urgent per evitar el dany per la propera nova reglamentació de la comercialització de llavors de la UE. La nova regulació prohibirà de facto les varietats antigues i rares dels i Ies agricultores i posarà en perill l’intercanvi i venda de llavors de la diversitat.

DG SANCO (la Direcció General de EU pels afers Sanitaris i de Consum) ha estat treballant en una proposta per a una nova regulació des de fa anys. El dilluns 6 de maig ells presentaran la seva proposta a la conferencia de comissaris. Ells no van poder arribar a consens amb les dues altres DG afectades, DG AGRI (afers agrícoles) i DG ENVI (afers ambientals). Ambdues van oposarse al últim borrador de la proposta, i  DG SANCO no està buscant el consens.

La nova regulació ha estat bàsicament esboçada per Isabelle Clement-Nissou, una empleada del GNIS, el lobby frances de la Industria llavorera. Madame Clement-Nissou va ser enviada com experta nacional a Brusel·les pel govern francés i dona suport a DG SANCO. Els esborranys de la proposta van empitjorar des de la primera a la segona versió, i s’espera que la proposta final vagi en la mateixa direcció.

Desde que no hi ha consens entre les tres, els comissaris han de votar la proposta. Si una majoria dels comissaris vota en contra de la proposta, aquesta pararia. Si voten a favor, aquesta serà entregada al Parlament i al Consell de la Unió Europea.

La industria llavorera esta presionant la legislació, ja que han gastat molts diners en influenciar les lleis de llavors. A més, ells no volen que es posposi després de l’elecció d’un nou Parlament al maig de 2014. Ells prenen el risc de que els comissaris votin en contra – i pensem que és el que han de fer! Només hi ha una petita probabilitat de que hagi majoria de comissaris de votar en contra de la proposta actual, però encara tenim que provar.

Cada país de la UE té un commissionat a Brussel·les, així es necessiten 14 vots en contra de la proposta. Els comissaris de la  DG AGRI i DG ENVI tindrien que votar en contra, així que necessitem 12 més.

Podeu escriure al comissionat del vostre país i convence’l/la per votar „NO“ en la proposta de la DG SANCO el 6 de Maig.

Probeu d’enllaçar el seu departament al tema de les llavors, I probeu de deixar-li clar de que la proposta per a una nova legislació europea de llavors afectarà al patrimoni cultural I la biodiversitat de la vostra regió I la llibertat dels pagesos a fer servir les llavors i les varietats que vulguin.

NO A LA PROHIBICIÓ DE LES LLAVORS DE BIODIVERSITAT!

Escriviu al vostre comisionat a Brussel·les no més tard del 28th. Ell/ella ha de fer una declaració sobre la proposta de 24 d’abril d’ara, com més aviat, millor. El 6 de maig cal obtenir almenys 14 objeccions, en cas contrari la proposta es convertirà en la proposta oficial.

 

Podeu trobar els membres de la comissió Barroso (2010-2014) aquí:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/index_en.htm 
 
El mail del vostre comissaris es:
 
firstname.lastname@ec.europa.eu

 

 

2 responses to “Crida per incidir en la nova regulació europea de llavors

  1. Retroenllaç: Agenda Eco Maig: 10 i 24 curs Hort al balcò; festival microcurtsecològics; 24 i 28 Dia Internacional d’acció per la Salut de les Dones; campanyes | d'horteres i herbes·

  2. Retroenllaç: Agenda Eco Maig: 5,Fira Collserola; 10 i 17 cursos d’Hort urbà; festival microcurtsecològics;16 conferència km0?; 24 i 28 Dia Internacional d’acció per la Salut de les Dones; campanyes | d'horteres i herbes·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s