Atenció! La Zona A Defensar (ZAD) a Nantes, França, torna a trobar-se en perill de desallotjament! Recordem que la multinacional Vinci i l’Estat francès volen construir un macroaeroport allà on hi ha terres i boscos amb una gran biodiversitat, la qual quedaria inmediatament destruida amb les obres i el trànsit aeri. A més a més de l’oposició del sector agrícola, s’ha gestat durant anys de reivindicació una comunitat de convivència de veïnes i ocupants al mateix territori on s’hi vol fer l’aeroport. En el procés de resistència dut a terme els darrers anys s’ha creat una densa xarxa de suport entre les habitants i una economia pròpia, al mateix temps que s’ha expulsat les institucions estatals tals com la policia o l’exèrcit de la zona. Estem parlant en definitiva, de la zona alliberada de presència estatal més gran d’Europa, la qual ha estat batejada pels seus habitants com a ZAD.

En les darreres setmanes, el govern està advertint a la població que les obres tornaran a començar a partir del gener de 2016, cosa que implicaria un més que probable desallotjament amb abundant violència policial. No es podia ser més hipòcrita. En el moment en què el Partit Socialista reb al seu propi país la cimera internacional contra el canvi climàtic, pretén donar una imatge ecologista, mentre vol demostrar mà dura contra els que utilitzen l’acció directa per a defensar la terra i pretén continuar obstinadament un projecte que ha estat àmpliament rebutjat per la població. Però no els permetrem expulsar-nos. Perque hi estem construint un món nou, un món on hi val la pena viure.

Us convidem a venir al debat organitzat aquest dimecres 18 de novembre a les 18h, a l’Ateneu Cooperatiu la Base. Parlarem de la situació de la ZAD, d’algunes propostes de suport que es poden impulsar des de Barcelona, i de la creació d’un Comitè de Suport a Catalunya. Convideu a qui considereu oportú. Si no podeu assistir però us agradaria col·laborar o formar part del comitè podeu escriure al remitent – zadcatalunya@riseup.net

Moltes gràcies, fins dimecres 😉

 

http://zad.nadir.org/?lang=es

12187925_814609911980723_8636903868800116799_n

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s