“TOMATES DESTINO MALLORCA” arriba al 50% de la recaptació

“TOMATES DESTINO MALLORCA”
arriba al 50% de la recaptació

“Tomàtigues destinació Mallorca” és el nom de la campanya de micromecenatge que es va posar en marxa fa unes setmanes a través de la web de Goteo.org amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la celebració de la XV Fira estatal de la Biodiversitat Cultivada conjuntament amb la 8a Diada d’agricultura ecològica.

La recaptació ha assolit el 50% de l’objectiu econòmic a través de les aportacions de 44 persones, moltes d’elles anònimes. La campanya va acompanyada d’una mini-sèrie protagonitzada per tomàtigues amb personalitat pròpia que viuen situacions quotidianes molt humanes. Són vídeos amb un toc d’humor, de curta durada, que a banda de cridar l’atenció intenten sensibilitzar sobre la problemàtica de la pèrdua d’agrobiodiversitat i la importància d’una agricultura respectuosa i lligada al territori.

Les entitats organitzadores (APAEMA, Associació de Varietats Locals i Red de Semillas) afirmen que encara necessiten l’altre 50% per a fer possible l’esdeveniment i fan una crida a col•laborar amb la causa.

La Diada i la Fira pretenen ser un espai de posada en valor de les varietats tradicionals i dels coneixements locals associats així com la producció agrària ecològica de Mallorca. Tot i que s’han preparat diferents activitats prèvies, el gran dia serà diumenge 13 d’abril a Porreres.

La programació i altra informació al respecte ja està disponible a la web que s’ha creat per a l’ocasió http://www.mallorcagroecologica.org

APAEMA és l’associació de productors d’agricultura ecològica de Mallorca i s’encarrega de promocionar aquest tipus d’agricultura, fa assessorament tècnic i formació. L’Associació de Varietats Locals treballa per fomentar l’ús i conservació de les varietats autòctones de les Illes Balears. La Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” és una organització descentralitzada de caràcter tècnic i social per al manteniment de l’agrobiodiversitat a nivell estatal.

Per a més informació:
http://www.mallorcagroecologica.org
http://goteo.org/project/tomates-destino-mallorca

 

Persones de contacte:
Nofre Fullana (APAEMA) / 971168513 / 660410186 / apaema@gmail.com
Pere Sureda (AVL) / 693066858 / varietats.autoctones@cmail.cat
Maria Carrascosa (Red de Semillas) / correo@redsemillas.info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s