Reclaim the Fields Camp 2013

Reclaim the Fields y AusgeCo2lt us conviden a un campament d’acció a Renania, prop de Colonia (Alemanya). Del 23 d’agost al 6 de setembre del 2013. Durant aquestes jornades d’acció col·lectiva, ens oposarem a les mines de cel obert a Renania i, al mateix temps, hi haurà un programa amb tallers pràctics i teòrics, debats, xerrades i molt més.

Reclaim the Field_Umweltdruckerei

Volem facilitar un intercanvi de coneixements subversius i d’accions a partir d’un exemple concret com són les lluites a Renania. Us proposem 14 dies per crear llaços, aprenendre i debatre col·lectivament, però també activitats per compartir coneixements teòrics i pràctis, a més de participar en la resistència a Renania.

Si et consideres artista, activista, camperol/a i/o agricultor/a urbà. Si estas vivint en una granja col·lectiva o si ets activista d’un grup, associació o campanya política. Si vols compartir les teves experiències i transmetre i ampliar els teus coneixements. Llavors t’invitem a fer-ho mitjançant tallers, xerrades, treballs práctics o com tu vegis! Esperem que apareguin idees originals sobre formes de vida col·lectiva i solidària, de treball més enllà del capitalisme, d’estructures productives i d’altres que participin i puguin ajudar a reforçar la nostra organització de resitència quotidiana en tots els seus aspectes!

Ens pots contactar a program (at) relcaimthefields.og (canviant (at) per @)

Alguns exemples de temes que poden inspirar un taller:

Sobirania Alimentària // Política de dretes en l’ecología (com els moviments de dreta i extrema dreta utilitzen l’ecologia per imposar les seves idees) // Drets dels animals/Alliberament animal // Autonomia-Autosuficiència // Autogestió // Accés a la terra // Connexió entre lluites camperoles i urbanes // Abastament urbà de colectius rurals – CSA (Community Supported Agriculture, Agricultura no comercial) // Permacultura // Propietat privada/Ramaderia comunal // História de l’agricultura: Capitalisme i Agricultura (la Revolució Verda) // Alliberament de la terra amb la seva compra i altres formes d’accés a la terra (okupació, cesió, etc.) // Com organitzar o com aprendre/compartir diferents formes de resistència // Energia // Botànica i coneixements sobre plantes medicinals

Què és AusgeCo2hlt?

La nostra campanya es defineix com una plataforma capaç de crear llaços, d’autoeducació i acció col·lectives, aplegant grups i persones amb diferents horitzons. El nostre objectiu és formar un moviment ampli de protesta contra RWE i per acabar amb la mineria de cel obert a Renania.

Considerem que la protesta contra el Lignito és una part integrant del moviment contra l’energia que es basa en el carbó, el fracking, l’emmagatzematge de diòxid de carboni, etc. i és solidària amb d’altres lluites energètiques contra el capitalisme fòsil-nuclear.

Estem convençudes que una real transformació energètica passa per canviar les estructures de poder i de monopoli, però també mitjançant un canvi radical de les regles del joc econòmic, que es basa en la lliure competència, creença d’un creixement il·limitat i el consum infinit dels recursos naturals.Per això recolzem les iniciatives que busquen una reapropiació de la vida i les alternatives al consum excessiu. Demanem igualment la col·lectivització dels consorcis energètics i un abastiment energètic basat en les energies renovables descentralitzades.

Què és Reclaim the Fields?

Reclaim the Fields és una constel·lació a nivell europeu de pageso/es, persones sense terra, futurs/es camperols/les i persones que estan reprenen el control de la producció d’aliments.

Volem recolzar i afavorir les persones que es queden o tornen al camp per viure. Incentivem la Sobirania Alimentària (tal i com està definida en la declaració de Nyéléni) i l’agricultura pagesa, com a formes de vida i treball alternatius.

Estem determinades a crear alternatives al model capitalista amb iniciatives cooperativistes, col·lectives, autònomes, orientades cap a la producció segons les nostres necessitats i a petita escala. Posem en pràctica la teoria  i enllacem l’acció local i concreta amb les lluites polítiques globals.

Llavors

El grup de treball “Reclaim the seeds” (Reclamem les llavors) convida a venir al campament amb llavors autoproduides i amb documentació simpàtica per a compartir. Amb la pràctica de l’intercanvi de llavors, volem reflexionar col·lectivament sobre la sembra.

Els infants són benvinguts!

El campament vol ser un lloc còmode per a la canalla, permetent-los, com a tota persona afí que els acompanya, de participar en les accions, en el programa i en totes les activitats previstes. Som conscients que les accions i campaments polítics són, la majoria de les vegades, un obstacle que exclou mares, pares i persones afins que acompanyen als infants. Així doncs volem crear llocs on totes les persones es trobin a gust, tenint en compte les necessitats reals dels infants i persones afins.

Ni racisme ni sexisme – Ni al campament ni enlloc

El campament s’oposa contundentment al sexisme i al racisme, així com a tota forma de dominació que es basi en les categories socials jeràrquiques. El campament està tancat i s’oposa a qualsevol acte sexista o racista.

Cost del campament

Malgrat que intemtem organitzar un campament el menys car possible, depenem del vostre suport econòmic per a que aquest sigui possible. No dubteu a contactar-nos si voleu venir al capament, però el cost del viatge us és massa car. Estem intentant facilitar que tothom pugui venir i compartir els gastos del viatge col·lectivament, però no podem garantir res.

Visat

Si necesites un visat per venir al campament i necessites ajuda per obtenir-la, contacta’ns a camp2013 (at) reclaimthefields.org

Informació

Hi ha informació actualitzada sobre el programa, com arribar al campament, el menjar, el camping, etc. disponible a reclaimthefields.org/camp2013

Si teniu dubtes sobre el campament ens podeu contactar a camp2013 (at) reclaimthefields.org

Per a més información sobre RtF i AusgeCo2hlt: reclaimthefields.org i ausgeco2hlt.de

Per inscriure’s al campament: reclaimthefields.org/registration

Com més gent que s’inscrigui previament, més fàcil ens resultarà preparar el campament!

No dubteu en reenviar aquesta invitació a totes les persones i grups que conegueu, i veniu al campament!

La Resistència és Fèrtil!

L’equip organitzador del campament

http://www.reclaimthefields.org/es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s